KRISIS DALAMAN PUNCA SETPOL MB PERLIS LETAK JAWATAN.

Khabar angin bertiup kencang dikalangan pemerhati politik mengenai krisis dalaman dalam pentadbiran kerajaan Negeri Perlis.

Perletakkan jawatan Ameir Hassan selaku Setiausha Politik kepada YAB Menteri Besar mengesahkan gossip tersebut. Alasan beliau untuk bergiat semula secara aktif dalam firma guaman tidak dapat di terima.

Yang pasti beliau mungkin tidak di senangi oleh puak-puak tertentu dalam UMNO Perlis dan sukar untuk mendapat kerjasama dari Badan Perhubungan yang di Pengerusikan oleh Dato Seri Shahidan Kassim.

Beliau juga mungkin didapati gagal untuk melaksanakan missi memperkasakan pengaruh YAB Menteri Besar dalam menyaingi pengaruh Dato Seri Shahidan Kassim Mantan Menteri Besar yang maseh menebal di kalangan penduduk negeri Perlis terutamanya dari kawasan Parlimen Arau.

Orangkampong harap krisis ini dapat ditangani dengan baik dan cepat bagi merialisasikan hasrat Perdana Menteri kita yang baru iaitu MENDAHULUI RAKYAT DAN MENGUTAMAKAN PENCAPAIAN.

Advertisements

One thought on “KRISIS DALAMAN PUNCA SETPOL MB PERLIS LETAK JAWATAN.

  1. mana tak letak jawatan dan tak cukup pencalunan nak lawan ketua bahagian Arau dia ni setakat balik ke Perlis masa pemilihan saja.

    lepas tu serik-serik bahawa dulu masa ada firma lawyer kat dah ada kes, (kabarnya lesen kena gantung – cuba siasat kat Majlis Peguam) kes apa tu?

    lepas tu bila dah pegang jawatan Setpol MB Perlis, lagi haru. dia macam dipergunakan oleh mereka yang berkepentingan saja untuk menentang Shahidan. tetapi bila sudah gagal menguasai umno arau (ketua bahagian), maka apa guna dia duduk kat situ baik dibuang saja.

    BETUL ke cerita diatas ini……………….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s