GAYA BARU DS SHAHIDAN KASSIM

Wajah terbaru Datuk Seri semasa beriqtiqaf di Mesjid Alwi Kangar pd 27 Ramadhan
Wajah terbaru Datuk Seri semasa beriqtiqaf di Mesjid Alwi Kangar pd 27 Ramadhan

Ini wajah terbaru Datuk Seri Shahidan Kassim mantan Menteri Besar Perlis ketika bertemu beliau di Mesjid Alwi Kangar semasa beriqtiqaf pada malam 27 Ramadhan.

Beliau nampak lebih segar dan ceria walaupun sedikit selsema serta begitu gagah dengan pakaian jubahnya. Seperti biasa beliau yang sangat suka bercampur mesra dengan rakyat biasa bawahan amat disenangi sekali oleh para jemaah yang berkunjung dan samasama beriqtiqaf di situ.

Seperti biasa DSSK yang dikenali sebagai pemimpin yang pemurah sempat melayan dan menyediakan minuman untuk para jemaah yang beriqtiqaf semasa bersahur bersama.

Ada juga yang mengambil kesempatan untuk bersalaman dengan beliau kerana mungkin teringat semasa beliau selaku MB dulu salam beliau selalunya “berisi”. Kalau nasib baik RM200 tapi sekurang-kurangnya RM50 sudah pasti. Tapi kali ini mungkin salam tanda persahabatan sesama muslim yang ikhlas.

Walau apapun tahniah kepada Mantan MB Perlis ini kerana beliau masih berjiwa rakyat dan tetap bersama rakyat untuk meneruskan perjuangannya membela ugama, bangsa dan negara.Semoga Allah terus memberi petunjuk dan hidayah kepada beliau untuk meneruskan usahanya terutama dalam mempertingkatkan kefahaman As-Sunnah kepada umum.

Advertisements

2 thoughts on “GAYA BARU DS SHAHIDAN KASSIM

  1. Takkan DSSK dah tak pemurah seperti dulu? Salam tak ‘berisi’ plak dah…takkan sebagai MB je baru bleh jadi pemurah…kena pi beraya rumah dia kot tahun ni…salam berisi ka dak…yang pasti kalu masih berjiwa rakyat setidak-tidaknya perut kita berisi la gak kalu beraya ke rumahnya…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s