DR.MAHATHIR SELAR KERAJAAN BN

Dr M believes a weak BN will not benefit Malays.

Mahathir Mohamad admitted today that Barisan National (BN) is weak and Umno has failed the Malay community.

“Today Umno is weak, MCA is weak, Gerakan is weak, MIC is weak and because of that Barisan Nasional is weak. And when Barisan Nasional becomes weak, the Barisan Nasional government will be weak.
“A weak government will not be able to bring benefit to us,” he told party members at a function organized by Umno’s Petaling Jaya Selatan division.

sumber: Tukar Tiub

NOTA :

Adalah diharapkan teguran Mahathir ini ikhlas dan atas kapasitinya selaku Mantan Perdana Menteri dan pemimpin Barisan Nasional.

Sepatutnya bekas-bekas pemimpin kerajaan dan pesara-pesara dari pegawai tinggi kerajaan lain juga berani memberi teguran dan pendapat yang sebenar-benarnya.

Tidak pernah terjadi lagi dalam sejarah negara parti komponen terbesar dalam BN serentak menghadapi masaalah kepimpinan seebegini rupa.

Kalau UMNO resah dengan kehilangan pengaruhnya dikalangan Melayu, MCA sedang bergelut dengan cerita Sau Lek dan MIC dengan kerenah Hero Tua Samy, maka eloklah Dato Seri Najib dengan mottonya 1Malaysia bukan saja kena buat perubahan dalam UMNO malah dalam Barisan Nasional pun perlu perubahan yang sertamerta.

Kalau PR sedang berusaha nak daftar Parti baru atas nama Pakatan Rakyat maka elok juga sempena dengan 1Malaysia ini parti baru didaftarkan bagi mewakili semua bangsa di Malaysia dan memansuhkan semua parti yang berlandaskan perkauman yang ada.

Yang pastinya sekarang ini, ramai lagi rakyat Malaysia yang bijaksana dan berpengetahuan tidak menyertai dan bergiat aktif dalam mana-mana parti politik. Mengapa ?

Sebenarnya lagi senang tidak menyertai mana-man parti, kerana tidak perlu nak bertegang urat untuk mempertahankan kelemahan dan kesalahan kerajaan yang memerintah. Yang penting kita ada kuasa untuk menentukan siapa patut menjadi wakil rakyat dan kita boleh bebas menyuarakan pendapat dengan seikhlasnya.

Adakah Tiga Logo ini yang memporakperandakan parti komponen BN
Adakah Tiga Logo ini yang memporakperandakan parti komponen BN

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s