Teruknya cikgu………………

gambar bernama
Gah didada akhbar arus perdana hari ini berita mengenai seorang pelajar patah tangan dibelasah oleh rakan sekolah di Nergeri perlis.

Semua akhbar melapurkan kejadian ini dengan meletakkan seolah-olah pehak pehak sekolah gagal untuk menangani isu gengsterism yang kini didakwa kononnya menjalar kesekolah-sekolah di negara ini.

Siapa yang harus dipersalahkan tidak sepatutnya diperbincangkan,tetapi mencari punca mengapa berlaku masalah ini agar isu sebenar dapat diatasi dengan bijak sepatutnya menjadi pokok perbincangan umum.

Guru dan pehak sekolah tidak seharusnya dibebankan dengan perbagai isu dan persoalan kerana mereka kini sebenarnya berada dalam keadaan serba-salah didalam menjayakan objektif sebenar proses pembelajaran untuk bakal generasi akan datang.

Senang meletakkan kesalahan kepada orang lain diatas kegagalan sesuatu dasar atau permasalahan, tetapi jarang kita melihat kelemahan diri sendiri apabila menghadapi sesuatu perkara.

Kepada gulungan pendidik dan bakal pendidik, teruskan perjuagan murni sebagai tenaga pengajar disekolah dengan melakukan tugas dan tanggungjawab dengan penuh lkhlas dan berserahlah kepada Allah swt akan segala jua perkara dan keadaan yang berlaku.

Kata Paksu:Lepasni cikgu disiplin kena ada talipingang hitam la pulak………….

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s