Perjumpaan orang pencen…….

Beginilah aktiviti utama orang pencen. Kalau ada peluang bertemu, tempat yang dipilihnya mestilah dimana-mana restoran atau kedai makan dan yang penting lokasi yang sesuai untuk bersembang panjang. Setelah sekian lama berpisah, sudah tentu banyak cerita lama yang hendak disegarkan semula dari ingatan masing-masing.

Semalam Paksu sempat bersama dua kumpulan pencen ex-felcra masing-masing di Alor Setar dan Perlis.

Ini gambar bersama Sarif Husin dan isteri dari Arau serta Hj Badri dan isteri dari Gerik sedang dilayan di Restoran Laksa Kak Su Kuala Perlis.

pekena laksa kak su kuala perlis tuuuu

Dan sebelum itu diwaktu paginya Paksu telah bersama Ku Radzi,Suhail,Aziz Don dan Che Din Ibrahim sempat bersarapan bersama di medan selera bersebelahan stesen minyak esso jln sultanah Alor Setar.

bincang apa tu.......
Inilah aktiviti utama orang pencen. Bertemu dan melawat rakan-rakan terutama bekas rakan sekerja dulu adalah sangat mulia amalannya dan digalakkan oleh Agama kita.

Memang seronok bila bertemu semula setelah sekian lama terpisah kerana masing-masing telah bersara. Berbagai cerita baru dan kisah silam berlegar dalam sesi perbincangan tampa tajuk ini. Tapi semuanya yang baik-baik belaka Insyaallah.

Advertisements

One thought on “Perjumpaan orang pencen…….

  1. saya bangga dengan usha begini……syarat jangan membawa topi lama semasa perjumpaan….semua sudah jelas di taraf sama rata….jika ada yang merasa lebeh dari yang lain…. baik jangan serta perjumpaan ini…ini membuahkan rasa tida senang nanti dan akibat nya rasa ukhuwan hilang dengan sendirinya….wallahu Aklam

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s