Amaran SPRM sempena bulan Ramadhan……..

adakah amaran itu termasuk yang ini
Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mengingatkan kakitangan awam agar berhati-hati menerima pemberian bersempena sambutan Ramadan sekiranya mempunyai urusan rasmi dengan mana-mana pihak.

Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Pencegahan), Datuk Sutinah Sutan berkata, sekiranya kakitangan berkenaan terpaksa menerima pemberian berbentuk hamper dan sebagainya di majlis tertentu, mereka dinasihatkan menyerahkan hadiah itu kepada ketua jabatan masing-masing.berita sinar harian …

KOMEN PAKSU : Seperti biasa bila tiba sahaja bulan Ramadhan ini, akan penuh sesak restoran dan coffe house di hotel-hotel seluruh negara dengan pesta berbuka puasa.

Dan ramai pulak kawan-kawan dan syarikat-syarikat yang terlalu bermurah hati untuk belanja kita terutama yang memegang jawatan-jawatan penting di sektor awam atau swasta untuk berbuka puasa bersama mereka..

Baguslah kalau nak cari pahala nak beri makan orang yang berpuasa, tapi kalau betul-betul ikhlas dan nak cari pahala, baiklah ajak sama anak-anak yatim atau orang-
orang miskin yang tidak berkemampuan. Wallahu’alam.

Kalau nak selamat kena tanya SPRM, kerana kalau tanya boss tentu dia benarkan sebab dia pun selalu juga keluar makan dan main golf dengan taukey-taukey besar.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s