Presiden Cuepecs kena belasah rakan Facebook sinarharian…….

cuepecs
Presiden Cuepecs hari ini dibelasah dalam komen rakan Facebook sinarharian berikutan kenyataannya “Pesara hentam kerajaan tak kenang budi ” seperti yang dilapor dalam sinarharian.com.my hari ini.

Presiden Cuepecs menyifatkan tindakan segelintir pesara kerajaan yang mengkritik pelbagai dasar kerajaan atas pentas politik bersama parti pembangkang sebagai tidak mengenang budi.

Ini adalah sebahagian dari 87 petikan komen yang paksu petik.

1.Mat Zain Malaya dari mula kerja sampai dah pencen nak sokong kerajaan jugak ke kalau kerajaan tu byk seleweng…… nak ampu lah tu….
3 jam yang lalu · Suka · 1

2.Ben Ridhuan Patut la cuepacs masih di takuk lama..
3 jam yang lalu melalui mudah alih · Suka

3.Wan Pozzi Ni xkn masalah kenang budi…..ni masalah maruah rakyat n negara la….bodohhhh mung ni…masalah kroni tahap tenat dh ni
3 jam yang lalu melalui mudah alih · Suka · 1

4.Mohd Zain kata negara demokrasi…suka hati dioarang la nak buat pe pun…sibuk je kata tak kenang budi…
3 jam yang lalu · Suka · 1

5. Faizal Mustaffa Dh mcm rais yatim plak..kini masa utk balas budi..kah3
3 jam yang lalu · Suka

6.Razak Zain Ada 2 perkara berbeza.. Kerajaan dan parti politik.. Yg pesara tentang adalah UMNO yg nyata banyak masalah.. Tetapi tidak sesekali membenci negara sendiri… Yg rela biarkan negara di urus secara korupsi adalah lebih tidak sygkan kerajaan dan negara Malaysia..
3 jam yang lalu melalui mudah alih · Suka

Kah Kah Kah….Paksu teringat lagi masa baru-baru kerja dulu, dalam meeting boss selalu berkata; “Pintu bilik I sentiasa terbuka dan staff semua boleh masuk dan berikan apa saja pandangan dan idea”.

Pengalaman sepanjang bertugas dengan sektor awam dulu, memang ada rakan-rakan sekerja yang mulutnya tiada insuran samada dalam meeting atau diluar selalu bising-bising mengenai tugas atau dasar yang akhirnya kena selalu bertukar tempat bertugas dan ada yang sampai pencen pangkat tak naik atau lambat naik.

Dan yang banyaknya, YES men dan mamat ampu selalunya akan cepat naik dan dapat tugasan dan jabatan yang selesa.

Ini bukan kritik cuma cerita lalu dan mungkin tidak sama antara kita semua.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s