Cuti-cuti di Pulau Pinang

PhotoGrid_13662764378141101557995
Minggu ini sempat beristirehat kat Penang selama 4 hari sambil melihat perkembangan politik Pulau Mutiara yang dikatakan antara negeri yg “hot” dalam PRU13 ini.

Berbekalkan tempahan awal bilik hotel yang agak murah di Tune Hotel, bolehla Paksu bercuti panjang sikit dan pusing-pusing bandar George Town yang sesak dengan pembangunan dan segalanya.

Perkhimatan bas percuma untuk 7 setesen sekitar Bandaraya berkenaan, anda boleh dengan mudah untuk kemana sahaja walaupun tidak tshu arah tujuan. Naik aja dan ikut saja perjalanan bas itu. Hahahaha….

Paksu paling suka bercuti di sini bukan kerana nak lihat bukit bendera atau tokong ular, tapi semata-mata untuk menikmati juadah nasi kandaq yang sungguh popular di Pulau yang dipetintah kini oleh PR. Ada banyak dan mungkin semua restoran yang dimiliki gulungan “mamak” menjual nasi kandaq.

Memang puas hati berada di Penang untuk selama 4hari 3malam. Tak cukup nasi kandaq, pasembor merecik dan jeruk buah pala, semunya ada. Pilihanraya bagi mereka suatu pesta dan yang penting bagi rakyat Pulau Pinang bagaimana merebut peluang yang terbuka luas hasil kepesatan dan kepadatan Pulau sekecil itu dalam era pembangunan dunia sejagat ini.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s