Disebalik hikmah sebagai tetamu Allah SWT.

Segala puji bagi Allah yang telah mewajibkan kita semua mengerjakan ibadah Haji ke Baitullah al-haram. Semoga semuanya memperolehi haji yang mabrur sebagai penebus dosa dan noda sebelum ini.

kepada yang mampu dan telah berpeluang dikalangan sekelian umat manusia yang terpilih, inilah adalah merupakan nikmat yang paling besar dari Allah swt. dan kita patut bersyukur dengan apa yg diperolehi.

Selain dari hikmah-hikmah disebalik amalan yang dilakukan semasa mengerjakan ibadah haji, kita juga dipertemukan dengan perbagai nikmat lain tampa disedari kita. Yang pastinya kita akan dipertemukan dengan ramai kenalan dan rakan taulan dikalangan jutaan jemaah haji tersebut.

bergambar bersama kenalan dan rakan haji 2013
bergambar bersama kenalan dan rakan haji 2013

Paksu berpeluang bertemu ramai kenalan dan terima kasih kepada mereka terutama,cikgu bakar,ahmad din,mustapha,dr zaim.yb.andansura,hamdan,dr.ir.kamal,mohd shariman,suwardi,dr.zulkifli,mohd khairi,cikgu abd.hakim,penghulu ahmad,ependy,mujahid,drjamaludin,bidi dan ramai lagi……

Selain itu Paksu juga berpeluang bertemu dengan bekas rakan sekerja dulu yang hampir 16 tahun berpisah. Antaranya hanafiah.rusli,tukiran,rosman,ramli,fauziah,mohd khir,mohd ali dan manap mahmud. Apalagi ambil kesempatan bergambar laaaa untuk kenangan. Alhamdulillah.
PhotoGrid_1384902096959

Semasa menunaikan ibadah haji jugak, kita akan berkesempatan berjumpa dengan perbagai orang ternama dan juga jemaah-jemaah haji dari perbagai negara seluruh pelusuk dunia. Ini antara gambar-gambar yang sempat paksu rakamkan ketika bertemu mereka terutama ketika bersama YB.Dato Seri Jamil Khir, Prof Kamil penulis buku travelog madinah,pelajar-pelajar malaysia di madinah,polis al-haram, petugas tabung haji, pekerja restoran dan jemaah haji dari negara luar.

Sessi bergambar semestinya menjadi kemestian.....
Sessi bergambar semestinya menjadi kemestian…..

Semua ini ketentuan Allah dan Alhamdulillah syukur atas nikmatnya dan Paksu memohon agar Allah menjadikan haji kami semua “haji mabrur” yang diterima dan dosa yang diampuni. InsyaaAllah selepas ini akan ada lagi beberapa cerita dan gambar yang akan menyusul.

Advertisements

One thought on “Disebalik hikmah sebagai tetamu Allah SWT.

  1. Alhamdulilah Tn Hj telah selesai menunaikan fardhu haji dan insyaallah segala amalan kita diberkati dan mendapat haji mabrur.Seperti Tn hj…saya juga berpeluang menjadi tetamu Allah pada tahun 2010 yang lebih.Banyak kisah2 suka dan duka kita dapat rasai.Apa yang saya rasai adalah senjata utama semua jemaah haji mahupun umrah iaitu BERSABAR.Betul atau tidak…itulah yang saya nampak bila kita berada disana.Semoga amalan yang Tn Hj buat di Tanah Suci itu diteruskan di Malaysia.Amin….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s