Persiaran Gurney antara lokasi percutian menarik di Pulau Pinang

mudah untuk sampai kesini
mudah untuk sampai kesini

Ramai antara kita sekarang ini gemar bercuti. Macam-macam cara bercuti dikalangan kita dan ia bergantung kepada sumber kewangan, taraf umur dan minat seseorang itu.

Bagi sesetengan orang yang berkemampuan terutama disegi kewangan dan tenaga, mereka lebih gemar berterbang menjelajah melihat dunia luar. Dan yang gemar membeli belah pulak akan mencari tempat yang sesuai dan boleh memborong dengan harga yang mura seperti ke China, Bandung dan Vietnam.

Ana yang lebih kepada suka bercuti semata-semata untuk berehat dan bersantai pulak akan memilih tempat-tempat yang sesuai dan yang penting sekali ianya menarik,tidak jauh sangat dan yang utamanya bajet kita maaaaaa.

Pulau Pinang sememangnya menjadi tempat kesukaan ana bercuti kerana pertmanya dekat dengan tempat ana, banyak tempat menarik jugak, boleh makan makanan kegemaran dan perbelanjaan untuk bercuti disini pulak agak tidak begitu membebankan.

Dan kali ini ana sempat bercuti disalah sebuah Hotel di kawasan Persiaran Gurney. Memang sesuai sekali bukan sahaja untuk pasangan tapi untuk seisi keluaraga. Bagi sesiapa yang berhajat nak buat perhimpunan keluarga pun amat sesuai sekali disini.
persiaran gurney

persiaran gurney

Hotel memang banyak disini, dan terdapat juga pusat membeli belah yang boleh dikunjungi. Tinggal disini amat memudahkan kita. Tidak perlu memandu untuk kesana sini mencari barang keperluan dan makan. Nasi Kandaq, pasembor mercik, makan seegera seperti Subway, Starbuck, Seven Eleven semua ada disini. Perkhidmatan bas dan teksi mudah diperolehi disini untuk membawa kemana sahaja diperlukan kita InsyaAllah.

persiaran gurney
persiaran gurney
persiaran gurney
persiaran gurney

Persiaran Gurney sememangnya layak mendapat pujian dan keindahan tempat ini perlu dijaga bagi menjamin kawasan ini terus menjadi tarikan pelancung samada dari dalam ataupun luar negeri.

Jom cuba sekali bercuti disini, tentu nak mai lagi nanti……….

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s