Pengguguran Muhyiddin ; Redhalah dengan apa yang terjadi

Semua terkedu seolah-olah tidak mahu percaya yang Tan Sri Muhyiddin Yassin dipecat dari jawatan TPM oleh DSNR dalam masa negara dikatakan sedang berada dalam situasi yang agak kritikal. Masing-masing pada awalnya menganggap ianya spekulasi, mainan puak pembangkang dan hanya mainan viral media sosial semata-mata.

Sebagai rakyat biasa kita tak kisah sangat pun siapa yang dipecat dan siapa pulak yang terpilih, namun apa yang terlintas dalam kepala rakyat semua tentulah terdapat sesuatu yang tidak kena atau masalah yang besar sehingga terpaksa membawa kepada orang no.2 kerajaan terpaksa digugur.

Apapun seperti yang dikatakan oleh TSMY bahawa dia redha dengan apa yang diputusk

an oleh DSNR selaku Kepala pemerintah kerana beliau merasakan tiada tindakan salahlaku yang dilakukan sepanjang perkhidmatanya sebelum ini.

Ini sesuai dengan apa yang terkandung dalam ayat Al-Quran surah A-Maidah ayat 120: “Kepunyaan Allah-lah kerajaan langit dan bumi dan apa yang ada di dalamnya; dan Dia Maha Kuasa atas segala sesuatu”.

Selamat bertugas kepada TPM baru dan  barisan kabinet baru agar boleh terus memberi harapan tinggi kepada sekelian rakyat yang mengharapkan kehidupan yang lebih baik dan makmor.

TSMY digugur dari jawatan TPM
TSMY digugur dari jawatan TPM
Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s