Hari Keluarga JUSMAN

Setahun sekali keluarga kami akan cuba berhimpun. Asal berimpun selalunya mesti ada majlis makan dan asal ada sahaja majlis makan mesti perlu berhimpun. Ha ha ha ha.

Tahun ini ada sedikit kelainan. Semua yang berimpun tahun ini dikehendaki membawa pakaian yang sesuai untuk mandi manda di kolam renang. Tua muda kecil dan besar semuanya berimpun dengan senang hati dalam mengeratkan ikatan silaturrahim dan ukhwah keluarga JUSMAN.

InsyaAllah hingga jumpa lagi dimasa akan datang, moga semua dapat kebaikan dan berkat Allah.

Advertisements

Suasana setiap pagi di kedai kopi

Suasana setiap pagi di kedai kopi

Photo ini paksu rakamkan pada jam 0830 pagi hari bekerja. Nampak gaya macam kakitangan perkhidmatan awam yang sepatutnya berada di meja pejabat pada waktu begini.

Beginilah keadaannya setiap pagi dimana-mana kedai kopi yang sentiasa sesak dengan penjawat awam dok ambik sarapan pagi.

FELCRA Vs UNIMAP

20130306_103214

Inilah rupanya bangunan projek Felcra Hulu Pauh Perlis yang usianya mungkin hampir 35 tahun yang duduknya betul-betul berhadapan dengan Universiti bertaraf 5 bintang di Pauh Perlis.
20130306_103208
Semalam PM Najib menyuntik RM2b lagi untuk pembangunan UNIMAP yang terbina diatas tanah yang dulunya sebahagian dari Projek Felcra Hulu Pauh, Perlis. Ini gambar komplek UNIMAP yg berada betul-betul di hadapan pintu masuk Komplek Pejabat Felcra Hulu Pauh yang nampak telah usang dan agak uzur.

20130306_102839
Felcra masih lagi berdiam diri melihat arus pembangunan UNIMAP dan keseluruhan kawasan berkenaan seolah-olah tiada kejadian luar biasa yang terjadi. Di kiri ialah baki kawasan tanaman kelapa sawit milik peserta Felcra Hulu Pauh yang dikatakan tidak boleh menjamin pendapatan yang lumayan kerana dikatakan keadaan tanahnya yang kering dan dikatakan tidak sesuai untuk tanaman kelapa sawit.
20130306_103017
Ini pintu masuk ke UNIMAP yang bertentangan dengan projek Felcra Hulu Pauh yang hanya disempadani oleh lebuh raya Changlun-kuala Perlis.

Apa yang dirancangkan kawan-kawan kita yang menjadi orang besar di menara Felcra Kuala Lumpur, wallahu’alam. Rasa-rasanya macam nak cabut lari sahaja meninggalkan komplek pejabat dan baki projek yang ada iaitu kawasan tanaman kelapa sawit seluas 500 ekar yang dikatakan kekurangan hasil kerana ketidaksesuaian jenis tanaman……….hahahaaa lawak juga bunyinya tuuuu

Dua sejoli

Dua sejoli

Ini baru betul dan patut dicontohi oleh pasangan suami isteri terutama yang dah mula nak masuk zon ‘sejuk’.

Kemana saja sepatutnya berdua, dan buatlah apa yang sepatutnya untuk menghangatkan hubungan semula.

Insy Allah semoga petua ini boleh membahagiakan rumah tangga kita terutama dalam memperkasakan cinta dan kasih sayang.